FACELOGO

Om oss

Vi är ett företag i Lund men har även Malmö och övriga Skåne som vårt huvudsakliga upptagningsområde, med ett stort och brett sortiment av mattor till både hem och offentlig miljö. Medlem i Matt-Tema, Sveriges största mattkedja med egna importer från hela världen. Familjeföretag sedan 1965 och personal som gärna hjälper dig att hitta rätt, så ta med dig soffkudde, gardin eller andra färgprover för bästa resultat av ditt besök.

Välkommen till din bästa mattaffär!

 

Vi som jobbar här

Oscar, Thomas, Tina & Emilie

Historik

Rolf i första butiken. Rolf i första butiken.


1965-08-16

Efter sex års anställning i mattbranschen, startade Rolf den 16 augusti 1965 Lundamattor, i en f.d. Scanbutik på Byggmästaregatan 11 i Lund. 
Det var i de heltäckande mattornas barndom.

Den allra första annonsen
Många tror att radioreklam är ett något som har kommet de senaste åren men redan 1965 så hade vi reklam i Britt Wadners Radio syd.

Nu har första flytten skett till större lokaler på Bytaregatan och Göran börjar hos oss.

Även boxern York ville vara med på bild och han blev med tiden också en välkänd hund i Lund.

1970-75 började så plastgolven göra sitt intåg i de Svenska hemmen och som senare följdes av trägolv. Golvavdelningen växte och golvläggare anställdes. 1982 började Rolfs då 21 åriga son Thomas i företaget. 80-talet präglades av att heltäckande mattor byttes ut mot hårda golv, något som fortsatte in på 90-talet. Detta har medfört att vår mattavdelning för avpassade mattor vuxit mycket. Trendmässigt är vi alltså här tillbaks till tiden före 1965.

I början på 80-talet sker nästa flytt nu till Botulfsplatsen mitt i Centrum.

Botulfsplatsen i början på 80 talet

Centrum stängs av allt mer för biltrafik och nästa flytt sker i slutet av 80-talet, nu till Stora Södergtan.

Hörnet på Stora Södergatan Hörnet på Stora Södergatan


Här i början på 90-talet börjar Thomas ta över mer av ledningen för firman.1994 gör vi också nästa flytt, Raffinadgatan blir nu vår nya adress. Med nybyggda lokaler helt annpassade för matthandel och egna parkeringsplatser tror vi att vi nu blivit bofasta. Men nä då, Nova byggs och Lund växer som handelstad och bostäder planeras där vi har vår butik. 
Hösten 2008 går flyttlasset till vårt nybyggda hus på Novaområdet. Nu börjar även Thomas dotter Tina jobba i butiken.

Nybygge pågår på Nova.


Hösten 2011 börjar Emilie hos oss och det känns som om vi har en väldigt bra mix just nu av personal med lång erfarenhet och nytänkande av den yngre generationen.

Framtiden

Ja, framtiden är ju inte lätt att se in i. Som det ser ut nu så går vi framåt med en stark framtidstro och förhoppningsvis har vi blivit bofasta här.
Men med vår historia så...